Sebarang pertanyaan sila PM atau Whatsapp saya ke 012 942 8842..

Thursday, 9 May 2013

FAQ tentang Vivix


Semperna promosi vivix bulan ini saya ingin kongsikan beberapa soalan yang biasa ditanya mengenai vivix. Maklumlah benda makan kena la ambil tahu kan? Berikut soalan2 lazim yang biasa ditanya tentang VIVIX yang sangat glamour sebagai "the magic tonic" ni.

Q. Apakah Vivix ™?
A. Vivix adalah campuran polifenol yang dipatenkan dan eksklusif dengan bahan-bahan yang ditunjukkan dalam kajian makmal untuk memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penuaan selular, termasuk membantu untuk melindungi dan membaiki kerosakan DNA positif mempengaruhi pengawal selia genetik jangka hayat sel, menggalakkan mitokondria pengeluaran tenaga dan pembentukan perlahan protein UMUR.

Q. Bilakah saya perlu mengambil Vivix?
A. Ambil Vivix setiap hari, sebaik-baiknya selepas makan seperti sarapan pagi atau makan tengah hari. Goncang sebelum mengambil hidangan yang disyorkan iaitu satu sudu teh setiap hari.

Q. Bolehkah saya mengambil lebih daripada satu sudu teh setiap hari?
A. Menurut kajian terkini, terdapat tidak kelihatan apa-apa faedah tambahan dari mengambil lebih daripada hidangan yang dicadangkan iaitu satu sudu teh setiap hari.

Q. Bolehkah saya menggunakan Vivix dengan suplemen Shaklee saya yang lain?
A. Vivix boleh diambil dengan semua makanan tambahan Shaklee. Sebaik-baiknya, Vivix perlu diambil dengan Vitalea ™, NutriFeron ®, dan Cinch ™ Shakes sebagai pelengkap harian yang baik untuk pilihan gaya hidup sihat. Nutrien penting dalam Vitalea, imun-sistem yang menyokong fitonutrien dalam Nutriferon, dan jisim otot melindungi protein dalam Cinch Shakes, bersama-sama dengan polifenol dalam Vivix menghasilkan spektrum sokongan anti-penuaan yang luas untuk pelan kesihatan anda untuk hidup yang lebih sihat.

Q. Siapakah yang akan mendapat manfaat daripada Vivix?
A. Semua orang dewasa yang berkaitan dengan penuaan selular dan kesihatan optimum.

Vivix adalah tidak digalakkan untuk wanita hamil atau menyusukan anak, atau sesiapa yang lebih muda daripada 18 tahun.


Q. Apakah resveratrol?
A. Satu sebatian antioksidan semulajadi yang ditemui dalam beberapa tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, seperti anggur dan produk seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, muncul penyelidikan makmal telah mendapati bahawa resveratrol melawan penuaan selular. Kajian ini juga menunjukkan bahawa resveratrol mengaktifkan pengawal selia genetik laluan panjang umur selular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.

Q. Berapa banyak resveratrol dari setiap hidangan Vivix?
A. Vivix membekalkan 100 mg resveratrol setiap hidangan. Ekstrak resveratrol mempunyai kandungan resveratrol semulajadi 98% dan jumlah resveratrol dalam Vivix adalah berpandukan kajian saintifik terkini dan penyelidikan baru muncul. Vivix lebih dari resveratrol dengan menggabungkan ia dengan campuran polifenol tambahan yang dibuat dari hanya anggur dalam alam semula jadi dengan tambahan kromosom. Kajian makmal telah mendapati bahawa kombinasi unik ini mampu memberi kesan positif empat mekanisme utama penuaan selular dan 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan pembentukan protein UMUR.

Q. Apakah polifenol?
A. Polyphenols adalah kumpulan fitokimia sebatian tumbuh-tumbuhan yang diperolehi dengan kedua-dua antioksidan yang berpotensi dan mempunyai sel anti-penuaan. Malah, penyelidikan baru telah melaporkan bahawa polifenol mungkin menimbulkan pelbagai kesan biologi selaras dengan kesihatan manusia yang berterusan dan lebih baik.

Q. Adakah Vivix produk antioksida?
A. Vivix mempunyai bahan-bahan polifenol yang telah ditunjukkan dalam kajian makmal memberikan kesan positif kepada empat mekanisme utama penuaan selular dan oleh itu pergi baik di luar menyediakan sokongan antioksidan.

Q. Adakah Vivix minuman jus dan bagaimana ia dibandingkan dengan produk jus yang dijual hari ini?
A. Tidak, Vivix adalah pekat tonik cecair tambahan eksklusif pemakanan yang memberikan resveratrol dan ekstrak polifenol sangat kuat yang dicipta daripada hanya anggur dalam alam semula jadi dengan tambahan kromosom. Ini gabungan unik polifenol termasuk bahan-bahan yang telah ditunjukkan dalam kajian makmal untuk melawan mekanisme utama penuaan selular. Setiap hidangan Vivix mmbekalkan jumlah resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Q. Adakah Vivix mengandungi alkohol?
A. Vivix tidak mengandungi alkohol.

Q. Apakah jangka hayat Vivix?
A. hayat adalah sembilan bulan.

Q. Kenapa saya perlu untuk menyejukkan selepas dibuka?
A. Penyejukbekuan selepas pembukaan akan membantu untuk mengekalkan kesegaran optimum, warna, dan aktiviti polifenol maksimum dalam produk.

Q. Mengapa vivix tidak dihantar di bawah penyejukan?

A. Ujian yang menyeluruh, termasuk penghantaran sebenar di seluruh negara dan pengangkutan simulasi di bawah suhu dan kelembapan keadaan ekstrem, telah mengesahkan bahawa produk yang berkualiti tinggi dikekalkan di bawah semua keadaan perkapalan yang produk akan terdedah.

Ok dah abis baca kan??? Kalau nak try blh la order dari saya sbb dari tahun lepas saya mmg nak try vivix ni sbb ramai yang dah cuba dan sangat berpuashati dgn hasilnya especially wanita2 yg pentingkan kecantikan. Bulan ni harga promo so blh la try dan hadiahkan untuk mak semperna Hari Ibu!





Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya sueramlie@gmail.com atau SMS/WhatsApp 012-942 8842 untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Friday, 26 April 2013

Kesan Kekurangan Vitamin.


Setiap nutrien berbeza dari segi jumlah yang diperlukan oleh badan. Namun semua nutrien penting untuk badan kerana NUTRIEN ini diperluksn oleh badan untuk setiap proses yang dijalankan oleh badan. Nutrien datang dalam pelbagai bentuk vitamin, air, enzim, asid amino dan lemak. Nutrien2 ini menyediakna bahan asas agar badan kita boleh menjalankan fungsi hariannya dengan baik.
Oleh itu adalah penting untuk kita mengetahui fungsi setiap nutrien dan kesan kekurangannya. Berikut saya kongsikan kesan kekurangan vitamin kepada badan kita.
Kekurangan Vitamin A - Mata terasa kering dan perit.
Kurang Vit. B - Bibir pecah, kemurungan, badan penat, mudah berasa tertekan, kulit berminyak, jerawat.
Kurang Vit. C - Luka lambat sembuh, kulit kering dan kusam.
Kurang Vit. D - Sakit otot dan sendi.
Kurang Vit. E - Kulit berminyak, berjerawat, penuaan sebelum masa.
Kurang Vit. K - Pendarahan pada gusi, buasir.
Kurang Kalsium - Kejang otot, sakit kepala, tulang rapuh, kebas-kebas, tekanan perasaan.
Kurang Zink - Luka lambat sembuh, rambut gugur, kuku rapuh, sembelit, ekzema.
Kurang Zat Besi - Anemia, sering kepenatan, kuku rapuh, sembelit.
Kurang Iodin - Beguk.
Kurang Selenium - Sukar dapat anak, imuniti yang lemah.

Jadi adalah penting untuk mengambil vitamin dan mineral tambahan bagi mengisi kekurangan2 di atas. Disamping menjaga tubuh badan dan mengelakkan dari terkena penyakit dengan cara menguatkan imuniti badan.
Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di sueramlie@gmail.com atau SMS/WhatsApp 012-942 8842 | untuk tips kesihatan/kecantikan.
*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan

Tuesday, 5 March 2013

Vitalea Iron Formula



 Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Why should we choose SHAKLEE?



SHAKLEE is #1 and leader in health supplements

Tahukah anda, Shaklee adalah satu2nya syarikat vitamin dan supplement didunia yg mempunyai bukti2 clinical yang menyokong keberkesanan dan manafaat untuk semua produknya?

Based on clinical research study conducted at the University of California at Berkeley, which involved more than 1,000 participants with the profile as follows:

- 602 participants tidak pernah mengambil sebarang vitamin & supplement
- 176 pernah menggunakan pelbagai multivitamins and supplements on a daily basis
- 278 participants pernah mengambil pelbagai Shaklee supplements lebih dari 20 tahun

The result concluded that:
- Shaklee supplement users mempunyai kesihatan yg lebih baik daripada yg menggunakan other supplements dan yg tak mengambil supplement langsung.
- Shaklee supplement users kurang risiko mendapat penyakit seperti darah tinggi dan kencing manis.
- Long term users of Shaklee supplements pula menpunyai lower rates of heart disease, inflammatory auto immune disease, diabetes, arthritis, emphysema, dan strokes.

So, daripada banyak2 brand kat pharmacy tu...i sarankan you all memilih Shaklee. Shaklee berkesan (proven by clinical trial) dan bukan semata2 product claim (cthnya syarikat A claim yg produk dia baik untuk penyakit xxx sebab ade org yg dah baik tapi sebenarnya the product is not supported by any research or clinical trials. Clinical trials adalah test yg dijalankan on human [1000-3000 org] in specific time frame and very2 expensive). Product claim without clinical trials banyak dibuat oleh pelbagai syarikat kesihatan di Malaysia. So, pls be smart in choosing your supplement.

Changing your brand can change your health!!!